Hoppa till innehåll
Hem » Betting på de Europeiska turneringarna

Betting på de Europeiska turneringarna

Det finaste en fotbollsspelare kan vinna förutom VM och de andra stora landslagsturneringarna är Champions League. Turneringen har hög status i fotbollsvärlden och är det svåraste att vinna inom klubblagsfotbollen. UEFA har också två andra turneringar i form av Europa League och Europa Conference League. Dessa tre turneringarna avgörs varje säsong.

Champions League är störst

Som en av de mest prestigefyllda fotbollsturneringar i världen är det inte särskilt konstigt att Champions League är det som alla vill vinna. Första upplagan av turneringen spelades 1955/56 men då var det namnet Europacupen som gällde. 1979 gick Malmö FF till final i Europacupen som enda svenska lag i historien.

Idag är det Champions League som gäller och hos betsidor.se hittas massor av information om betting på Champions League. Det finns galet med odds tillgängliga på denna turnering varje säsong. Betta inför turneringen startar eller upptäck pre match odds på alla matcher.

Du kan också oddsa live på Champions League för ännu mer spänning om du känner för det. CL är helt klart den årliga fotbollsturnering som har flest odds tillgängliga. 32 lag deltar i gruppspelet där ettan och tvåan går vidare till åttondelsfinal. Trean får fortsätta i Europa League.

Europa League är näst störst

Europa League är den näst bästa fotbollsturneringen för klubblag. Ska du betta på Europa League rekommenderar vi att du först letar noggrant så att du kan hitta en bra bonus för att få ut mer av din spelupplevelse. Det är något vi verkligen tror att du kommer att uppskatta.

Tidigare var det 48 lag som spelade Europa League men sedan Europa Conference League infördes har den bantats ned till 32 lag istället. Turneringen hette fram till 2009/10 UEFA Cupen men numera är det alltså Europa League som gäller. Det betyder att det finns många möjligheter att betta på Europa League.

Alla matcher har massvis av olika marknader. Du kan betta från kvalet hela vägen till finalen som alltid avgörs på neutral plats. Oavsett vilket finns det ett brett och stort utbud att välja mellan om du är sugen på att betta på Europa League. IFK Göteborg har vunnit turneringen två gånger och är det enda svenska laget som gjort detta. Idag är IFK Göteborg ett mittenlag i Allsvenskan.

Europa Conference League

Det var 2018 som UEFA beslutade att införa en ny tredje turnering inom Europeisk klubbfotboll. Första rundan av turneringen spelades 2021/22 när Roma gick hela vägen och vann efter att ha besegrat Feyenoord i finalen. Det som är härligt med Europa Conference League är att mindre nationer har möjlighet att få lag  Europas turnering då 16 lag till varje år får spela i Europa.

Turneringen innehåller massor av spelglädje och fansen har tagit med den med öppna armar. Det återspeglas också hos spelbolagen det finns massor av odds att upptäcka på Europa Conference League. Du kan betta på samtliga matcher och följa de svenska lagen när de kvalar till turneringen. Djurgården lyckades kvala in till den andra upplagan av turneringen och vann sin grupp.