Hoppa till innehåll
Hem » Allsvenskan 2023 – Vem vinner?

Allsvenskan 2023 – Vem vinner?

Den 1 april är det dags för Allsvenskans premiär och det ser ut att kunna bli en riktigt rolig säsong för de som tycker om att betta online. Redan innan premiären finns det massor av vinnarspel tillgängliga och det ser ut att kunna bli en spännande säsong om vi tittar till oddsen. Men vem är favoriter att vinna och vem ser ut att kunna slå flest målgivande passningar samt vinna skytteligan.

Använd en betting bonus på Allsvenskan

Du som vill betta på Allsvenskan kan hämta en betting bonus och på så sätt få en riktigt härlig spelupplevelse. Det finns många olika bonusar att upptäcka för den som är sugen. Svenska spelbolag får bara ge en bonus per spelare och licens vilket gör att det finns välkomstbonusar att hämta. Det vanligaste är en insättningsbonus, riskfria spel och free bets.

De är favoriter enligt oddsen att vinna Allsvenskan

Malmö FF – 2,70

Djurgårdens IF – 4,00

AIK – 6,00

Hammarby IF – 6,00

BK Häcken – 7,00

IF Elfsborg – 21,00

IFK Göteborg – 31,00

IFK Norrköping – 31,00

Malmö FF är favoriter enligt oddsen att vinna Allsvenskan. “Di Blåe” hade en katastrofal säsong förra året då de slutade sjua i Allsvenskan. Nu har de en ny tränare i Henrik Rydström och kliver in i säsongen med den starkaste truppen. Frågan är dock om det räcker då det finns starka utmanare.

Djurgårdens IF är främsta utmanaren enligt oddsen och de slutade tvåa förra säsongen. DIF kommer säkerligen kliva in starkt i början av säsongen då de måste hitta formen inför åttondelsfinalen av Europa Conference League mot Lech Poznan. De har gjort intressanta nyförvärv men har också tappat flera spelare.

AIK och Hammarby ser tillsammans med BK Häcken ut att utmana om topp 3. Men frågan är om de har vad som krävs för att gå hela vägen. BK Häcken vann sensationellt guldet förra säsongen men har tappat tunga pjäser. AIK har värvat smart med Viktor Fischer som ett klassförvärv.

Bästa målgörare

Isaac Kiese Thelin – 7,00

Marcus Berg – 8,00

John Guidetti – 8,00

Victor Edvardsen – 10,00

Omar Faraj – 10,00

Att Isaac Kiese Thelin är favorit att vinna skytteligan förvånar något. Han har inte riktigt nått upp i den nivå som många hoppats på och under försäsongen har han inte riktigt visat någon målfarlighet.

Marcus Berg gjorde många mål förra säsongen men låg ändå lång bakom Jeremejeff och Antonsson. Nu återstår det att se hur det går för honom och IFK Göteborg som blivit ett mittenlag i Sverige.

John Guidetti har målen i sig men frågan är om han kan hitta formen. Förra säsongen såg det inte riktigt ut att lossna och under försäsongen har det väl inte direkt varit några lysande prestationer.

Lag som slutar sist

BP – 2,25

Degerfors – 5,00

Varbergs BoIS – 5,00
Halmstads BK – 9,00

IFK Värnamo – 9,00

IK Sirius – 9,00

BP har tappat fyra spelare till Djurgården och ser ut att få det svårt att hålla sig kvar. Frågan är vem som gör laget sällskap ned. Många hoppas på Sirius med tanke på att de spelar på plast.